برای مشاهده تمامی فایل ها کلیک کنید

ساخت استخر در باغ ویلا

ویلاها اغلب با کاربردهای تفریحاتی ساخته می‌ شوند و وجود استخر در ویلا از مهم ‌ترین عوامل تفریحی محسوب می ‌شود. همچنین می‌توان گفت که در ویلاهای معمولی نیز که مصارف تفریحاتی ندارند و در داخل شهرهای بزرگ برای زندگی روزانه ساخته می‌شوند، وجود استخر جزء ضرورت ها محسوب می‌شود.
استخرها جنبه ورزشی و تفریحاتی دارند و با توجه به مکان و زمینه استفاده می‌توانند در انواع مختلفی ساخته شوند. ساخت استخر در ویلا با توجه به اندازه ویلا و مکانی که برای ساخت استخر داخل ویلا در نظر دارند، انجام می‌شود. ذکر این نکته الزامی است که استخرها برای استفاده توسط افراد در سنین مختلف کاربرد دارند و معمولا مورد علاقه تمام افراد خانه محسوب می‌شوند.
بعلاوه می‌توان گفت که ساخت استخر می‌تواند یک فضای مدرنیته و لوکس را در خانه و ویلا فراهم کند. بیشتر افرادی که به دنبال ساخت یک ویلای لوکس و امروزی هستند، حتما ساخت استخر را در برنامه ساخت و ساز ویلای خود قرار می‌دهند. با توجه به میزان اهمیت وجود استخر، امروزه از آنها در ساختمان های بزرگ تجاری و آپارتمان ها هم استفاده می‌کنند. شاید در گذشته وجود استخر در آپارتمان یا برخی از ویلاها لازم نبود ولی امروزه به عنوان یک قسمت مدرن، به خصوص در ویلاها کاربرد دارد. با توجه به نوع و مکان مورد نظر برای ساخت استخر در ویلا می‌توان انواع استخرهای بتونی، آجری، بلوک سیمانی و … را نام برد که هر کدام از این استخرها برای مکان های خاصی قابلیت استفاده دارند.
در ادامه مطلب در مورد انواع استخر در ویلا و نحوه اجرا یا ساخت آنها صحبت خواهیم کرد.

انواع مختلف استخرها

• استخرهای مرتفع

اغلب استخرهای مرتفع در کیت های پیش ساخته آماده شده اند. آنها گزینه هایی ارزان و با نصب آسان هستند.

• استخرهای شنا

این استخرها را با انجام خاک برداری زمین می سازند و لازم است برای نصب آن از کارهای ساختمانی استفاده شود. بسته به عمق، این استخرها می توانند حتی برای غواصی نیز بکارگرفته شوند.
استخرهای موجود در این زمینه:

  1. استخرهای فایبرگلاس
    این استخرها از پلاستیک تقویت شده با فایبرگلاس ساخته می شوند، شیشه از قبل با شکل مشخصی قالب ریزی شده است. برای نصب استخرهای فایبرگلاس، انجام خاکبرداری لازم در این زمینه ضروری است و به طور معمول یک محیط ساخته شده در بتن و قرار داده شده بر روی یک لایه ماسه دارد و باید کارهای مقدماتی را برای لوله کشی آن انجام دهید. استخرهای فایبرگلاس به راحتی نگهداری می شوند و عمر طولانی دارند.
  2. استخرهای روکش شده با وینیل
    در مقایسه با سایر استخرها، استخرهای وینیل بطور کلی مقرون به صرفه تر، آسان برای نگهداری و در انواع رنگ ها و طرح های مختلف در دسترس هستند. برای گودبرداری این نوع استخر، حفره حدودا سه فوت بزرگ‌ تر از استخر نهایی در محیط خود کنده می‌شود. با انجام این کار، شما می توانید فضای کافی را برای تیرهای عمودی که پنل‏های تکی دیواره‌‌ها را نگه می دارند، فراهم کنید.
  3. استخر اسپری
    نوعی از بتن مسلح است که سخت بوده و با اشکال بسیاری سازگاری دارد. آنها دوام و قدرت بالایی دارند. برای ساخت این استخر باید خاکبرداری انجام شود، لوله کشی قرار داده و سازه ای را در اطراف خاکبرداری از فولاد مسلح نصب کنید. پس از ساخت مراحل قبلی، مخلوطی از سیمان و آب را با فشار بسیار زیاد روی آن اسپری می کنند.

• استخرهای بتونی

این استخرها به روش سنتی ساخته می شوند. دیوارها از روکش بتونی ریخته شده و دیوارهای نگهدارنده از قبل ساخته شده، گران تر هستند و اشکال هندسی مختلفی را ارائه می دهند.

• استخرهای بلوک ساختمانی

استخرهایی معمولی هستند که حفر شده و سپس با دیوارهای بلوک بتونی ساخته می شوند و دوام بالایی نیز دارند.

مراحل اجرایی ساخت استخر در ویلا

برای ساخت استخر در ویلا از یکسری مراحل اجرایی مخصوص استفاده می‌کنند که می توان گفت تقریبا برای تمام استخرها یکسان بوده و از همین مراحل استفاده می‌شود. با توجه به میزان هزینه ‌ای که برای ساخت استخر در نظر دارید، می‌توانید از مصالح مختلفی برای ساخت استخر خود استفاده کنید، ولی هر نوع مصالحی را که در نظر بگیرید، باید از این مراحل اجرایی برای ساخت استخر استفاده کنید.

به صورت کلی مراحل اجرایی ساخت استخر در ویلا شامل موارد زیر می‌شود:
• طراحی ظاهر استخر مورد نظر با توجه به مکان
• دریافت مجوز ساخت
• خاک برداری در مکان مربوطه
• شیب بندی و صافکاری در قسمت کفی استخر
• آرماتوربندی و پیکربندی کف استخر به همراه دیواره های آن
• استفاده از سیستم لوله کشی و جای گذاری آنها
• کابل کشی در قسمت های مختلف داخلی استخر و اطراف آن، جای گذاری و نصب چراغ ها
• بتن ریزی مخصوص کف استخر
• ساخت دیوارهای استخر
• آب بندی دیوارها برای استحکام
• پر کردن قسمت پشتی دیوارهای استخر
• در نهایت پر کردن داخل استخر
حال در مورد هر کدام از این مراحل به طور کامل صحبت خواهیم کرد.
طراحی ظاهر استخر با توجه به مکان مورد نظر و کاربرد آن
قبل از هر چیز باید برای طراحی ظاهری استخر اقدام کنید. طراحی استخر با توجه به اندازه فضای مورد نظر و کاربردی که دارد انجام می‌شود و معمولا به شکل مستطیل شکل است. اما امروزه طرح های مختلف و زیبایی برای استخرهای داخلی و خارجی بوجود آمده است که در صورت نیاز می‌توانید از آنها استفاده کنید. پس در قدم اول نیاز است که طرح مورد نظر خود برای ساخت استخر در ویلا را با توجه به نوع فضا بکشید. برای طراحی استخر و ساخت یک پیش زمینه برای ظاهر آن دقت کنید که تمام جزئیات استخر از جمله رنگ استخر، عمق و دیگر جزئیات آن را به خوبی مشخص کنید.

دقت کنید که استخرهایی با طرح های پیچیده تر، هزینه بیشتری متحمل می‌شوند و مدت زمان بیشتری برای ساخت و اجرای مراحل ساخت نیاز دارند. پس سعی کنید تا حد امکان از طرح های ساده تری برای ساخت استخر مورد نظر خود استفاده کنید. بعلاوه اگر در نظر داشته باشید برای شناهای ورزشی از این استخر استفاده کنید، استفاده از طرح مستطیلی بهترین گزینه خواهد بود.

دریافت مجوز ساخت

شاید در این فکر باشید که باید این مرحله از اجرای ساخت استخر را به عنوان مرحله ابتدایی عنوان می‌کردیم ولی توجه کنید که دریافت مجوز ساخت استخر نیاز به طرح ابتدایی خواهد داشت. برای استخرهای ویلایی، خانگی و سایر استخرها نیاز به دریافت مجوز دارید. پس از انتخاب کردن طرح مورد نظر برای استخر ویلایی خود و تعیین کردن جزئیات، برای دریافت مجوز ساخت باید به شهرداری مراجعه کنید. دریافت مجوز برای استخرهای بیرون از خانه نیاز به دریافت مجوز ساخت استخر عمومی از سازمان تربیت بدنی شهر شما دارد. در صورتی که استخرهای خانگی باید توسط شهرداری مجوز داده شده و تایید شود.

هزینه ساخت استخر باغ در فضای باز

با مراجعه به شهرداری و ارائه طرح مورد نظر برای ساخت می‌توانید مجوز ساخت را دریافت کرده و نسبت به اجرای مراحل بعدی ساخت استخر در ویلا اقدام کنید. این مراحل ممکن است کمی وقت گیر باشد و مدت زمانی طول بکشد.

خاک برداری در مکان مورد نظر برای ساخت استخر

مرحله سوم اجرایی برای ساخت استخر در ویلا، خاک برداری است. با توجه به طرح مورد نظر برای ساخت و میزان عمق همراه با جزئیات دیگر نیاز به خاک برداری در قسمت مربوطه خواهد بود. معمولا این کار را با ماشین های حفاری یا بیل های مکانیکی مربوطه انجام می‌دهند. در هر صورت باید تمام عوامل مربوط به جزئیات ساخت استخر که در تهیه فونداسیون و طرح آن در نظر گرفته شد در این بخش اعمال شود.

انجام شیب بندی و صاف کاری در قسمت کفی استخر

پس از خاک برداری نیاز به صاف کردن قسمت های داخلی استخر برای اقدامات بعدی خواهد بود. در برخی مواقع که در نظر دارند استخر در قسمت های مختلف، شیب و عمق متفاوتی داشته باشد نیاز به شیب بندی در قسمت های مربوطه است که در این مرحله مشخص می‌شود. این کار معمولا با استفاده از یک غلطک مکانیکی انجام می‌شود و در قسمت های کم عمق‌تر میزان شیب کمتری مشخص می‌شود.

آرماتوربندی و پیکربندی کف استخر و دیوارها

در این مرحله پس از شیب بندی استخر نیاز به آرماتور بندی در تمای قسمت های درونی استخر ازجمله کف و دیوارها خواهد بود. برای اطلاع بیشتر در مورد این مرحله اجرایی می‌توان گفت که یک قسمت اجرایی مخصوص و مهم در ساخت است که برای تمام ساخت و سازها استفاده می‌شود. با توجه به این نکته که با استفاده از آرماتور بندی می توان میزان نیروی کششی استخر را تعیین کرد، باید در این مرحله نهایت دقت و توجه اعمال شود. به زبان ساده تر می توان گفت که در این مرحله با استفاده از میله هایی در قطرهای مختلف، قسمت های دیوار و کف استخر را پوشش می‌دهند.
آرماتوربندی مخصوصا در ساخت استخرهای بتنی بسیار اهمیت دارد چرا که بتن به تنهایی نمی‌تواند نیروی کششی را متحمل شود و نیاز به یک رابط دارد. این مرحله به ویژه برای جلوگیری از آسیب دیدن استخر و ساختمان توسط بلایای طبیعی مانند زلزله بسیار حائز اهمیت است. پس از انتخاب میله هایی با قطر مشخص برای استخر و ایجاد یک شبکه از میله ها در کف و دیواره استخرها می‌توانند به مرحله استفاده از مصالح بپردازند.

استفاده از سیستم لوله کشی و جای گذاری آنها

در این مرحله نیاز به تجربه و کار یک لوله کش متخصص خواهید داشت که با توجه به نوع استخر اقدام به لوله کشی آن نماید. این سیستم باید در قسمت های خاصی از استخر در قسمت زیرین آن اجرا شده و بستگی بسیار زیادی به طرح و شکل استخر دارد. اهمیت این مرحله ممکن است به اندازه مرحله قبل نباشد ولی با توجه به اینکه لوله کشی نامناسب می‌تواند عوارض جبران ناپذیری در آینده برای استخر داشته باشد، مهم خواهد بود. ذکر این نکته الزامی است که قبل از استفاده از مصالح مختلف برای پر کردن استخر و ساخت کف باید این مرحله انجام شود.

کابل کشی داخلی استخر و قسمت های مربوطه همراه با جایگذاری چراغ ها

مطمئنا مشاهده کرده‌اید که برخی از استخرها در فضای داخلی خود دارای چراغ هایی هستند. بعلاوه روشنایی داخلی استخرها با استفاده از کابل کشی استخر ممکن می‌شود. می‌توان جزئیات دیگری که مربوط به این بخش می‌شود مانند استفاده از واتراستاپ را در این بخش اعمال کرد. دقت کنید که این بخش تاثیر بسیار زیادی در زیبایی و نمای استخر خواهد داشت، پس از یک طرح و سیستم کابل کشی مناسب استفاده کنید.

بتن ریزی مخصوص برای کف استخر

در این مرحله اجرایی که تقریبا نزدیک به مراحل پایانی می‌شود، با استفاده از مصالح مختلف مثل بتن، قسمت های کف استخر را می‌پوشانند. در مرحله بتن ریزی باید به عمق و میزان شیب قسمت های مختلف استخر توجه کنید. بعلاوه در این مرحله از چسب بتن برای جلوگیری از نفوذ آب به قسمت های داخلی استخر استفاده می شود که استحکام استخر را چندین برابر می‌کند.

ساخت دیوارهای استخر

پس از ریختن بتن و ساخت کف استخر می‌توان اقدام به ساخت دیوارهای آن نمایید. در این مرحله می‌توان همانند مرحله قبلی از بتن استفاده کرد و یا اینکه با استفاده از بلوک های سیمانی اقدام به ساخت دیوارهای استخر کنید.

آب بندی دیوارها برای افزایش استحکام

با توجه به کاربرد و نوع استفاده از استخرها که با میزان بسیار زیادی آب سر و کار دارد، می‌توان گفت که نیاز به لایه محافظ در برابر نشت آب خواهد بود. برای انجام آب بندی که به نوعی تاثیر زیادی در استحکام استخر دارد، به طور معمول از ملات هایی حاوی پودر سنگ، چسب بتن و سیمان سفید استفاده می‌کنند. برای انجام این مرحله پس از آماده کردن ملات دو مرتبه در قسمت های مختلف کف و دیوارها از آن استفاده کرده و میزان آب بندی را آزمایش می‌کنند. در صورتی که هیچ مشکلی در این مرحله وجود نداشته باشد و آب بندی موفقت آمیز انجام شود، می‌توانید کف استخر را با استفاده از کاشی و سرامیک پر کنید. استفاده از کاشی مناسب و با کیفیت برای استخر می‎تواند تاثیر بسیار زیادی در زیبایی آن داشته باشد، پس در انتخاب یک کاشی مناسب دقت کنید.

پر کردن قسمت پشتی دیوارهای استخر

این مرحله تقریبا قسمت پایانی ساخت استخر در ویلا خواهد بود. در این مرحله پشت دیوارهای استخر را با استفاده از سنگ های شفته از جنس آهک پر می‌کنند. مصالح مختلفی برای انجام این مرحله وجود دارد که شما می‌توانید با توجه به هزینه‌ای که در نظر دارید از این مصالح استفاده کنید. پس از تکمیل این مرحله می‌توانید اقدام به ساخت فضای اطراف استخر برای افزایش نمای آن کنید.

پر کردن داخل استخر

پس از انجام مرحله نهایی اجرا و ساخت استخر در ویلا می‌توانید استخر را از آب پر کرده و از آن استفاده کنید. توجه کنید که باید مکان مناسبی را برای قرار دادن موتور خانه استخر در نظر بگیرید و با توجه به نوع آب استفاده برای استخر که آب سرد یا گرم در نظر گرفته شده است، از موتورخانه استفاده کنید. دقت کنید که موتور خانه باید در مکانی با ارتفاع کمتر از ارتفاع داخلی استخر قرار بگیرد و نزدیک پمپ آب و فیلتر باشد. پس از این مرحله، استخر شما آماده شده است و می‌توانید از یک شنای عالی نهایت لذت را ببرید.

قیمت طراحی و اجرا استخر خانگی سرپوشیده

انواع استخر برای ساخت در ویلا

ساخت استخر در ویلا یا در سایر مکان ها می‌تواند در دو نوع کلی به صورت سرباز و سرپوشیده انجام شود. استخرهای سرباز یا روباز در فضاهای باز مانند فضای اصلی باغ یا حیاط ویلاها ساخته می‌شود و به طور کلی خارج از محوطه ساختمان قرار می‌گیرند. در حالی که استخرهای سرپوشیده داخل ساختمان در قسمت های زیرین یا در یک محوطه بسته دارای دیوار و سقف ساخته می‌شوند. برای ساخت استخرهای سرپوشیده با توجه به وجود یک اتاقک برای آن، نیاز به صرف هزینه بیشتری خواهید داشت و با توجه به هزینه زیاد این استخرها معمولا سایر افراد از استخرهای سرباز استفاده می‌کنند.
ذکر این نکته در اینجا الزامی است که استخرهای روباز امکان استفاده از فضای بیرونی باغ یا حیاط ساختمان ها را فراهم می‌کنند و نسبت به استخرهای سرپوشیده مناسب‌تر خواهند بود. مسلما شنا در یک فضای عالی در طبیعت با یک ویوی عالی می‌تواند مورد علاقه هر شخصی باشد و لذت بیشتری داشته باشد. پس با توجه نکات گفته شده و میزان هزینه های استخر سر پوشیده، بیشتر افراد تمایل به ساخت استخرهای روباز از خود نشان می دهند و به طور کلی این نوع استخرها محبوبیت بیشتری خواهند داشت.

جهت طراحی و ساخت استخر می توانید با شماره زیر تماس حاصل نمایید:

09127661066 – علیرضا صناعی

خرید باغ ویلا در شهریار – ملکبین

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *